Over ons

Leden van Granny Gear:

Rob V, de stylist:

IMG_1865

IMG_1951

IMG_1784

2015-09-20 08.32.20

De stylist wordt door een ieder geroemd door zijn prachtige stijl. Hij zit strak op fiets. Het bovenlichaam beweegt minimaal. Alle kracht komt uit een bijzonder sterk ontwikkelt onderstel. Voor onze stylist Rob is een zware  Transalp geen probleem. Samen met zijn maat kleine Rob wist hij zijn Duitse mede Transalpers op grote afstand te houden. De stylist kan alleen presteren als het materiaal ook mooi gestijld is. Rob verplaatst zich met gemak op zijn zilvergrijze carbon Specialized Epic. Voor de stylist geen 26er maar een bike met grote wielen. Ook als spoorzoeker met zijn Garmin 1000 is de stylist een fijne fietsmaat. Toch maakt een stylist ook wel eens fouten. Zo is Rob in 2013 hard gevallen met als resultaat een gebroken heup. Maanden lang is Rob uit de roulatie geweest. Maar door goed trainen en een nodige portie wilskracht kwam onze stylist er weer bovenop. Gelukkig rijdt hij weer mee in het Granny Gear peleton.

Marcel Z, de klimmer: 

 

Zon 4

IMG_1779

 

 

 

PC190030

DSCF1292

IMG_1779

De echte gaven van het klimmen kan men niet leren, die zit in de anatomie van het menselijk lichaam.
Het is een bepaalde lenigheid, die het mogelijk maakt bij elke beweging van de pedalen het lichaamsgewicht optimaal boven de neerdalende pedaal te brengen.
Deze lenigheid moet aangeboren zijn en vergezeld gaan van een zo licht mogelijk lichaamsgewicht.
De nodige hoeveelheid spieren moet aanwezig zijn, ook in verband met een maximale zuurstofopname in het bloed.
Met het grootste gemak besluipt Marcel de Duitse bergjes. Met recht een RASKLIMMER!
Marcel hield van “proven technology”. Helaas heeft hij zijn 26” American Eagle aan de wilgen gehangen. Nu vliegt door het bos op een full carbon 29” Wilier. Dat gaat (voor de rest) heel veel pijn doen.  Daarnaast is hij onze TOM-TOM. Marcel weet feilloos de weg te vinden in het bos. Hij is de grote man achter de routes van de MTB toertochten. Helaas hebben we Marcel nog nooit zien afzien….dus we weten echt niet hoe sterk hij nu echt is!

Ruud de G, de fijnproever:

IMG_1867

IMG_1899

IMG_1944

 

 

DSCF1286

Sporten en Bourgondisch genieten moet kunnen. Een uitgebreid diner met een goede wijn is voor Ruud de ultieme voorbereiding voor een zware koers.
Alles met mate, want overgewicht komt het gevecht tegen zwaartekracht niet ten goede. Ook in het materiaal is hij een echte fijnproever. Trek, Shimano, Hunter, alleen het beste is goed genoeg. Sinds kort de overstap gemaakt naar een 29-er, helemaal overtuigd en sindsdien de “king” van het bos.
Fijnproever Ruud wordt in de groep zeer gewaardeerd. Hij is als organisator inmiddels onmisbaar!

 

Erik B, de gangmaker:

IMG_1962

DSCF2191

IMG00440-20140805-1143

Met recht de gangmaker binnen Granny Gear in al z’n facetten. Plaatst op het juiste moment splijtende demarages wanneer tijdens een tocht de finale is begonnen, houdt de groep scherp en is met grote regelmaat in het krachthonk te vinden om “in shape” aan de start te verschijnen.
Onmisbaar binnen de club vanwege z’n organisatietalent en verfrissende ideeën. Heeft oog voor technische details en is altijd op zoek naar een “upgrade” van het huidige materiaal om maar het verschil te kunnen maken. Was overtuigd “fully” rijder maar is inmiddels geswitcht naar een lichtgewicht twentyniner.

 

Hans the wheely-boy,

Ex kampioen fietscrossen en dat is te zien ook. Hans springt en stunt op de fiets. Geen afdaling te steil, geen hindernis te hoog voor Hans.  Recent heeft hij zichzelf verwend met een fonkelnieuwe  Merida Big Nine X0 twenty niner. Een pracht bike die het moraal van Hans veel goed heeft gedaan. In het dagelijks leven is Hans op de vloer te vinden. Na een week hard werken is er nog voldoende energie om met de besten mee te rijden.

IMG_1813

IMG_1933

DSCF2166

 

IMG_1889IMG_1881

Dennis vd B, junior het mannetje:

DSCF2199

Ex bodybuilder en fotomodel. Een ras sporter die goed voor zichzelf zorgt. Dennis komt het liefst met een smetteloos wit tenue. En vergeet zijn witte overschoentjes niet. Een mooie jongen op een Italiaanse raspaartje. De specialiteit van onze jongste Granny Gear ligt bij het afdalen. Maar als klimmer gaat Dennis inmiddels ook met de beste mee omhoog. Maar bij technische single tracks en moeilijke afdalingen is hij het mannetje. Ook Dennis heeft inmiddels zijn 26 inch alu Giant ingeruild voor een Wilier twentyniner. Een prachtige oranje zwarte carbon racer met een geweldige afmontage. Zijn recente vaderschap heeft hem vleugels gegeven. De Wilier is uitgerust met een Go Pro waarmee de mooiste actie’s worden vastgelegd.

IMG-20141109-WA001

Danny de Stoemper of Flyer?

DSCF1624

Stoempen, noemen ze het in Vlaanderen. Stampen op je trappers. Zwoegen. Door de bagger omhoog, over de kasseien.  De stoemper is een renner die krachtig is gebouwd. Op souplesse rijden komt bij de stoemper niet voor.  Mond wagenwijd open, het grote mes erop  en gaan. De stoemper geeft nooit op, is minder getalenteerd maar door z’n enorme wilskracht is het een echte winnaar.

Danny, onze stoemper  is door de liefde en zijn fonkelnieuwe Cannondale Flash Carbon 29 een andere biker geworden. Het stoemperigge is eraf. Hij vliegt door het bos. Af en toe is er geen houden aan. Maar helaas heeft onze flyer wat lichamelijke klachten gehad. Gelukkig ziet dat er weer wat beter uit. We verwachten de flyer weer snel aan de start.

++Gerko vh L. het natuurtalent++ 30 juni 2014  RIP:

 

IMG00226-20130721-1217

DSCN1624DSCN1646

Een zwarte bladzijde in het Granny Gear boek. Op 30 juni 2014 is Gerko ons ontvallen. Gerko was een natuurtalent. Een natuurtalent in het peloton is de renner met een aangeboren gave voor het fietsen. Alles gaat zo eenvoudig. Afzien komt in zijn woordenboek niet voor. Het aantal trainingsuren ligt een heel stuk lager. Het lijkt wel vanzelf te gaan.  Helaas is ons natuurtalent er niet meer. Gerko, we zullen je voor altijd missen.

Pieter-Fok van S. de nestor:

Een nestor is de oudste persoon binnen een groep. Dit is afgeleid uit de naam Nestor, koning van Pylos, die nog op hoge leeftijd als vorst ten strijd trok tegen de Trojanen. Onze nestor is met name na het biken altijd in vorm.  Gezelligheid kent geen tijd. Het verloren vocht wordt dubbel en dwars weer aangevuld. Helaas is Pieter-Fok uitgeschakeld door een zeer ernstige kwetsure. Alle Granny Gear teamleden hopen dat hij weer op de fiets komt. Want zonder de nestor is het team niet compleet! Beterschap!!

P5160098

Evan K. the rookie:

Een Rookie is een term die in de sport gebruikt wordt voor een jongere deelnemer of nieuwkomer. Evan is zeker geen jongere deelnemer maar wel een nieuwkomer op de mountainbike. Toch hebben we ernstig het vermoeden dat hij al vaker in het bos heeft gefietst. Kan natuurlijk ook zijn dat hij wordt begeleid door een dublieuze Italiaanse sportarts want wij zijn onder de indruk van Evan’s kunnen. Met het grootste gemak hield onze ‘bouwvakker’ het moordend tempo van de Granny Gear leden bij. Hoe is dit allemaal toch mogelijk. De toekomst zal het uitwijzen!

IMG_1961

IMG_1492

IMG_1553

IMG00436-20140805-1124

Vino Robje Nijhof

Zo sterk als Vinokourof in zijn beste tijd lijkt het wel dat Robje van een andere planeet komt. Klimmen als de beste, een echte tempobeul. Wat is het toch lastig als hij erbij is. In het dagelijks leven succesvol ondernemer. Leuk te melden dat Haagse Robje met een zekere regelmaat zijn Granny Gear maten opzoekt om gezamenlijk een rondje te knallen. We vragen ons soms wel eens af wat hij zoal in zijn bidon heeft.

IMG_1824

IMG_18902015-09-18 12.12.02

Henk K. de tank .

Zo sterk als een beer. Kuiten als grote meloenen, een stevige kont…..wat een kracht. Henk is al ver in de 50 maar gaat nog steeds als een tank. Hij geniet en ziet nooit af. Dagelijks op en neer naar Amersfoort op de fiets. Op zijn mooie vuurrode Specialized is Henk een prima fietsmaat. Jammer dat het onderhoud aan deze topbike zo in de papieren gaat lopen.

IMG_1859

IMG_1875

IMG_1958

2015-09-18 17.33.56

 

9 comments

 1. bushman · maart 20, 2013

  PF, de nestor

 2. Dirk Jan Kruithof · mei 13, 2013

  Leuke site en leuke club. De complimenten van de Bufnuckels!

  • erikbaas · mei 13, 2013

   Ik verwacht de Bufnuckels zaterdag om 8 uur aan de start. Ook tijdens de afterparty in het Business Lokaal zijn jullie meer dan welkom.
   Tot zaterdag Erik

 3. Coen van den Hoek · mei 22, 2013

  naar aanleiding van de gestolen fiets het volgende. si het misschien handig om een foto van deze fiets te plaatsen zodat wij hem min of meer kunnen herkennen?

  Coen van den Hoek, VOEK lid

  • erikbaas · mei 24, 2013

   Coen, goed idee ik zal een foto opvragen bij SRAM. Bedankt Erik

 4. Evan Kroon · januari 19, 2014

  Lees ik, nog nagenietend van de uitslag Ajax-PSV, bij toeval de website van GG en zie ik mezelf als “the rookie”!!! Wat een (onverwachte) eer! Het is goed om te weten dat ik het al hele winterseizoen driftig bezig ben om deze eretitel ingeruild te krijgen voor de bijnaam “absolute vedette”. Elke week lijd ik nl zo’n 45 a 50 km pijn bij een tourtocht ergens in het land.
  Naast deze mededeling ook nog een vraag: wie kent iemand die regelmatig met mij wil biken? Ik fiets nl uit principiële overweging niet op zondag maar wil wel graag elke zaterdag en (als de dagen weer langer worden) op een doordeweekse avond max 40 a 50km fietsen. De omgeving biedt genoeg mogelijkheden om er alleen op uit te trekken maar aangezien ik al verdwaal zodra ik de Luxoolseweg uitrij………. Bovendien is fietsen met twee of meer toch wel veel leuker.

  Evan K (06-23013111)

  • erikbaas · januari 20, 2014

   Evan goed te horen dat je zo fanatiek bezig bent. De zaterdag is bij de Granny Gears voor de familie en voor Sparta Nijkerk. Maar als we onverhoopt toch een keer op zaterdag kunnen dan zullen we ons melden. Blijf vooral trainen dan zien we je in juni graag meegaan naar Italië. Erik

 5. Leonie de Lorijn · juli 3, 2014

  Hahaha jullie lijken we nu wel een lachen club. Laat ik nu een fantastische mountainbike tocht organiseren in Nicaragua, die aansluit bij jullie persoonlijke voorkeuren. Ik denk dat zeker de fijnproever, de klimmer & gangmaker hier helemaal tot hun recht zullen komen, maar het is uiteraardnvoor iedereen. Dus De Granny gears meets the Bufnuckels in Nicaragua? Hoe klinkt dat?

  De Nicaragua Volcano Challenge 2014 is een uitdagende mountainbiketocht waarbij je op een bijzondere manier de projecten van WereldOuders en het land leert kennen. Dé ultieme combinatie van sportief bezig zijn en goed doen, geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde mountainbiker. Tijdens deze 9-daagse reis fiets je circa 400 kilometer door de binnenlanden van Nicaragua en maak je kennis met een wereld die normaal voor toeristen verborgen blijft. Een ding is zeker, het wordt een reis om nooit te vergeten! Je ontmoet zelf de kinderen in het familiehuis en ziet met eigen ogen hoe hard de hulp van WereldOuders hier nodig is.

  Nu zijn we alleen nog op zoek naar een paar stoere deelnemers die deze uitdaging graag willen aangaan.
  Wij beschikken over een beperkt marketing budget en werven met name via-via.

  Interesse of wil je meer weten? Neem dan contact met mij op: Leonie@wereldouders.nl / 06-26354700

  In 2013 is Hart van Nederland mee naar Nicaragua gereisd om de Volcano Challenge vast te leggen. Kijk voor meer informatie en de uitzendingen van Hart van Nederland op: http://www.volcanochallenge.com

  Filmpje Nicaragua Volcano Challenge 2013:

  Sportieve groeten,

  Leonie de Lorijn
  Leonie@wereldouders.nl
  http://www.volcanochallenge.com
  06-26354700

 6. cor de ruiter · juli 15, 2014

  Granny Gear Team , Hartelijk dank voor de professionele bijstand tijdens de 3e Broekhuis MTB tocht op 12- 07 – 2014. Jullie deelname was geweldig. Hg , collega’s Broekhuis Opel Harderwijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s