Terugblik toertocht 2014

De 2014  editie was goed voor bijna 600 deelnemers.

Voor de foto’s ga naar http://www.fotonijkerk.nl/.

Het weer was super en de routes lagen er optimaal bij. Weinig blubber en een ondergrond voor een supersnelle tijd.

De assistentie van SRAM EUROPE de hoofsponsor was goed. Diverse bikers lieten de fiets nog even afstellen.

SRAM verzorgde ook de technische ondersteuning onderweg. Sponsor Powerbar was van de partij zodat iedereen onderweg gratis energie kan ‘bijtanken’.

De toerclub VOEK en MTB team Granny Gear heeft deze tocht nu voor de tweede keer georganiseerd.

De deelnemers konden kiezen uit 35, 55 en 75 km. Door middel van rood-witte SRAM linten werden de routes gemarkeerd. Na twee keer de tocht te hebben georganiseerd hebben we geleerd dat er helaas nogal wat linten worden weggehaald. Kennelijk zijn er nog steeds mensen die ons het plezier willen ontnemen. Ook blijken de rood-witte linten minder goed op te vallen in het mooie groen onderweg. Voor een eventueel volgende editie zoeken we naar een betere oplossing.

Start en finish weer vanuit de Business Club van de VV Sparta Nijkerk aan de Nachtegaalsteeg. Voldoende parkeer gelegenheid in de buurt. Na afloop was idereen van harte welkom op SRAMBURGER AFTERPARTY. ………………….en die burgers gingen er wel in na een paar uurtjes biken.

Helaas was er weer iemand die het nodig vond om een andermans fiets mee te nemen. Het gaat hier om een prachtige witte Epic carbon. Jammer dat dit soort incidenten het evenement negatief beinvloeden. Tip koop een (cijfer)slotje met een staalkabeltje. Hiermee wordt de gelegenheid weggenomen om een fiets even makkelijk mee te nemen. Wordt u een witte Epic aangeboden reageerd dan even naar ons via de website.

DSCN2251DSCN2244x2731